Pozdravljeni dragi organizatorji

Danes bomo govorili o torbicah in nahrbtnikih. Sama imam zložene v širšem predalu omare, ampak se hitro zgodi da vzamem spodnjo in s tem uničim in pomečkam ostale. Mislim pa, da nisem edina. V popolni zgodbi bi želela imeti vse obešene, ker je to edini način da ne izgubijo oblike. Ampak ker je v življenju potrebno eksperimentirati vam ponujam nekaj idej za lažje shranjevanje torbic in nahrbtnikov. 

Ko organiziram omare, se velikokrat odločim da nahrbtnike zložim in “skrijem” znotraj torbic. To je primerno za tiste, ki imajo 3-4 torbice/nahrbtnike. Pri ostalih pa se na “skrite” nahrbtnike in majhne torbice hitro pozabi zato to za njih ni najboljši način shranjevanja. 

Prvi nasvet je, da vse naramnice skrijemo v notranjost torbice. S tem ko naramnice pospravimo v notranjost torbice poskrbimo, da torbica tudi dobi obliko. Če si seveda želimo bolj izrazito obliko lahko uporabimo tudi (časopisni) papir. Pri tem pa morate imeti seveda pri sebi razčiščeno, da časopisni papir med uporabo torbice pospravite in ga ne puščate razmetanega po predalu/polici. Enako lahko napolnimo tudi večje torbice. Pri nahrbtnikih pa je najboljša odločitev, da jih zložimo in pospravimo v košaro ali plastično škatlo. Kupite lahko različne velikosti košar, odvisno od količine torbic in nahrbtnikov. Velike torbice je vseeno najlažje imeti postavljene ločeno, medtem ko male lahko združimo z nahrbtniki.

Med pospravljanjem pa velikokrat naletim tudi na plastične vrečke iz trgovin, ki se pozabijo v torbicah oz. jih imamo shranjene za nakupe (čeprav vedno, ko jih rabimo jih čudežno nimamo s seboj. Idejo sama uporabljam že od mojega 3. razreda, ko nam je idejo predstavila učiteljica. Vem da jo mnogi poznate, mogoče pa je za nekatere nova. Posnetek je objavljen na IG/FB organizatorka.si.  

Pa da se še pogovorimo o prostoru, kamor lahko shranimo torbice in nahrbtnike. Kot sem že na začetku povedala jih sama shranjujem v predalu. Če imate možnost, pa jih lahko shranite tudi na zunanji polici ali na kljukicah za obešanje. Če tega nimate pa bi radi imeli obešene torbice, pa lahko uporabite tudi obešalnik za oblačila in jih obesite znotraj omare. 

Kako boste pospravili svoje torbice in nahrbtnike je v največji meri odvisno od prostora. Pomembno pa je tudi pred organizacijo narediti “čistko” in odstraniti tiste, ki jih ne uporabljate več. 

Organizatorka.si ~ Tjaša