Pozdravljeni dragi organizatorji. 

Prišla je zima in z njo vsa debela zimska oblačila. Kot sem že povedala v članku o jesenskem čiščenju omare, so zimska oblačila tista, ki zasedejo v omari največ prostora. V tem članku vam bom zato predstavila več različnih načinov, kako lahko zložite debel pleten pulover in jopico.

I. Klasičen način zlaganja puloverja

Pri klasičnem načinu so koraki jasni in enostavni. Je pa zaradi načina zlaganja, kjer sta oba rokava en čez drugega, debelina puloverja večja.

II. Polovičen način zlaganja

Tak način zlaganja lahko uporabimo če imamo bolj globoko omaro, ker jih lahko zložimo v dve vrsti. Ker se rokava dotikata samo v enem delu, je tudi debelina zloženega puloverja manjša. Pulover lahko obrnemo tako, da nas gleda sprednji del ali pa spodnji del. V vsakem primeru so tako zloženi puloverji bolj vidni in lahko v omaro vključimo več kosov.

III. Prekrižan način zlaganja puloverja

Zelo zanimiv način zlaganja, ki pa je bolj primeren za tanjše puloverje. Seveda ga brez problema lahko uporabimo tudi za debelejše. Ker pa je veliko pregibov in je debelina večja je zaradi tega število kosov v omari omejeno na manjše število. Je pa tak način zlaganja primeren za globoke predale, kjer pulover obrnemo navzdol.

IV. Klasičen način zlaganja pletene jopice

Klasičen način zlaganja je enak tudi pri pleteni jopici. Pri zlaganju jopice je pomembno, da odprti del jopice obrnemo k sebi in potem uporabimo klasične korake zlaganja. V nasprotnem primeru se nam bo jopica odprla in posledično razpadla. 

V. Klasičen način zlaganja pletene jopice s polovičnim spodnjim pregibom

Pri tem načinu je razlika od klasičnega načina zlaganja v prvem koraku. Namesto prvega pregiba rokavov, se najprej lotimo spodnjega dela. Razlika je, da je zložena jopica ožja kot pri klasičnem zlaganju, ampak je tudi za odtenek debelejša. Za kateri način se odločimo je odvisno od globine omare in/ali predala.

VI. Polovičen način zlaganja pletene jopice

Tak način zlaganja je odličen za umestitev pletenih jopic v predale. Ker je končna velikost majhna, predali niti ne rabijo biti tako globoki. Kdo bi si mislil, da lahko tudi pletene jopice pospravimo v predal, kajne? 

Če v svoji omari nimate prostora da pletenine zložite, jih pa še vedno lahko obesite. Potrebno je le paziti, da se zaradi vrste/kvalitete le-ta ne raztegne in uniči. Upam pa, da boste med zgornjimi 6 načini zlaganja našli pravega za svojo omaro.

Organizatorka.si ~ Tjaša