Pozdravljeni dragi organizatorji.

Pred nami je objava, v kateri bomo govorili o jesenskem čiščenju omare.

Veliko ljudem je pospravljanje omare nočna mora. To se zgodi predvsem zaradi napačnega prvega koraka. Ko odprete omaro se najprej vprašajte: Kaj je moj cilj? Ali želim preurediti celotno omaro, ali samo zamenjati poletno z zimsko kolekcijo?

Če želite samo zamenjati poletno kolekcijo z zimsko, potem predlagam, da se zadeve lotite tako:

– Vsa oblačila, ki jih lahko uporabite tudi pozimi shranite na en kup (moški: kratke majice, ženske: majice s kratkimi rokavi in/ali brez naramnic).

– Preden pospravite poletna oblačila jih preglejte in izločite tiste, ki jih niste nosili v tej poletni sezoni. Če se težko ločite od svojih oblačil, jih pospravite v posebno škatlo in si naslednje leto še enkrat vzemite čas ter preglej vsa »imam ampak ne nosim« oblačila.

– Poletna oblačila zložite v škatle, ki jih lahko kupite v skoraj vseh trgovinah po Sloveniji ali na spletu. Primerne se lahko kupi tudi v Ikei.

– Na drug kup zložite vsa zimska oblačila. Probajte vsa in izločite tista oblačila, ki vam niso prav ter tista, ki vam niso več všeč. Če ste spet na prelomu »imam ampak ne nosim« oblačil, potem brez slabe vesti naredite enako kot pri poletnih oblačilih.

– Ne počutite se slabo če se ne morete ločiti od svojih oblačil. Ko bo pravi čas boste vedeli! Seveda je vse pogojeno s prostorom. Če prostora nimate, potem se boste lažje ločili od svojih oblačil.

– Ko imate sestavljeno zimsko kolekcijo jo najprej operite.

 Na police zložite poletne majice (moške lahko razpolovite, da dobite več prostora, ženske pa lahko zložite v manjšo škatlo, ki jo cenovno ugodno in kvalitetno dobite v TEDI-ju.

– Pletenine lahko obesite (Pazite! Odvisno od kvalitete/vrste pletenine. Nekatere se lahko na obešalniku raztegnejo)

– Za zimske bunde in jakne je najboljši način samostojno stojalo. Ker gre za prostorsko velika oblačila, je to najlažji način shranjevanja. Če imate prostor, se potem lahko stojalo z zimskimi oblačili poleti samo prestavi in pokrije, da se ne nabira prah. Po super ceni jih prodajajo v Ikei.

Organizatorka.si ~ Tjaša